Stichting Vrienden Soester Eng

Doelstelling van de stichting is de landschappelijke-, natuur- en cultuurhistorische waarden van de Soester Eng te behouden en te versterken.

Zo’n duizend jaar al is de Eng in gebruik als akkerbouwgebied waar de afwisseling van de seizoenen kan worden beleefd. Het unieke en oorspronkelijke karakter is openheid en weidsheid. De openheid maakt panoramische uitzichten en vergezichten mogelijk en zichtlijnen naar andere landschappen. Het is een van de meest karakteristieke landschappen van Soest en van de provincie Utrecht. Het zuidelijke deel, ongeveer 55 hectare groot, is tot op de dag van vandaag akkerland, het noordelijke deel is grotendeels bebouwd, maar kent nog een aantal plekken die aan de oorsprong herinneren.

Wij streven ook op lange termijn naar een houdbare manier van agrarisch gebruik dat een goed milieu en de biodiversiteit bevordert.

De Stichting Vrienden Soester Eng (website: SoesterEng.nl) is gevestigd op Steenhoffstraat 77, 3764 BK Soest en voor contact bereikbaar via info@SoesterEng.nl.

Lat: 52.1788634
Long: 5.3062292

Een momentje...
Cookie-instellingen