Duurzame onderneming: Auto Smeeing Soest B.V. / Yourlease B.V.

Robert Smeeing van Auto Smeeing heeft stevige ambities: “Heel Soest elektrisch" Deze uitspraak komt recht uit het duurzame hart van de ondernemer. Smeeing zet in op duurzame mobiliteit én pakt zijn panden op De Soestdijkse Grachten aan.

1400 zonnepanelen zorgen voor elektriciteit voor het pand en de elektrische auto’s. Ledverlichting is de standaard in het bedrijf en er zijn bewegingsmelders geïnstalleerd.

Smeeing deed begin 2020 al een energiescan en tekende het energieconvenant wat leidde tot het automatiseren van roldeuren om warmteverlies te beperken. In de ketelruimten werden alle leidingen geïsoleerd wat per ketelruimte zo’n € 300 per jaar aan gasverbruik scheelt. Robert vervangt binnenkort de gasgestookte cv-ketels door hybride ketels. Deze halen warmte uit de lucht om gebouwen te verwarmen, gas wordt alleen gebruikt als het echt niet anders kan, het gasverbruik daalt hierdoor drastisch.

Smeeing stuurt op energiezuinig gedrag, in een pand met zoveel gebruikers leidt het logisch in- en uitschakelen van apparatuur en bronnen en consequent sluiten van deuren naar een meetbaar lagere CO2 uitstoot. Robert is van mening dat energiezuinig gedrag op de basisschool moeten worden onderwezen, want “De jeugd heeft de toekomst”. Duurzaamheid wordt hier dagelijks in de praktijk gebracht.

Ook duurzaam ondernemen? Vraag advies aan energieconsulent bedrijven Bas de Haas van BMO Soest . Bel of stuur hem een bericht via 06 538 43 794

Lat: 52.1758748
Long: 5.2785318

Een momentje...
Cookie-instellingen