Duurzame onderneming: Plus van Soest

Fernando Livestro is supermarktmanager van PLUS Retail van Soest in Soesterberg. Hij heeft mvo (maatschappelijk verantwoord ondernemen) hoog in het vaandel staan. Afgezien van maatregelen die de co2 uitstoot flink terugdringen is het dagelijkse kost om al het afval te scheiden, mee te doen aan 'Too good to go' en voedingswaren die niet meer in de winkel verkocht kunnen worden aan de kinderboerderij te schenken. Zelfs de sinaasappelschillen gaan naar een biogasinstallatie.

Vanuit Plus vastgoed is een energiescan gedaan, het gebouw is van 2014 dus is al goed ge├»soleerd. Men beschikt over een CO2 koelinstallatie met warmteterugwinning voor de vloerverwarming. De koelingen voor versproducten koelen zomers de winkel en gaan na sluitingstijd dicht. Er wordt gewerkt met automatische deuren. Ledverlichting is de standaard net als dubbel glas. Momenteel onderzoeken ze de mogelijkheden van een omvangrijke zonnestroominstallatie.
Plus en Fernando doen aan een continue energiemonitoring om die balanspost in de hand te houden. Fernando tekende het energieconvenant en is daarmee de eerste supermarkt in gemeente Soest die de schouders zet onder verduurzaming.

Ook duurzaam ondernemen? Vraag advies aan energieconsulent bedrijven Bas De Haas van BMO Soest. Bel of stuur hem een bericht via 06 538 43 794.
 

Lat: 52.1212821
Long: 5.2834736

Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen