Duurzame onderneming: Lijf & Visie

Lex Drop is de eigenaar van sportschool en gezondheidscentrum Lijf & Visie. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel. Het gebouw heeft energielabel A. De verlichting brandt 16 uur per dag, is zonder uitzondering ledverlichting en gaat alleen aan wanneer nodig met sensoren.

Het befaamde ijsbad achter het gebouw wordt gekoeld met een warmtepomp, een besparing van ruim 30 kW aan elektrisch vermogen ten opzichte van de oude situatie. Momenteel wordt onderzocht of het pand nog verder ge├»soleerd kan worden (spouwmuren). Het dak en de dakbedekking worden beoordeeld op geschiktheid voor zonnepanelen. Een eerste schatting is circa 240 zonnepanelen. Als eigen stroom opgewekt wordt, kan ook deels verwarmd worden met de bestaande airco units, wat een besparing op aardgas betekent. Lex tekende het energieconvenant en er is meteen een #energiescan afgenomen door Klimaatroute.

Ook duurzaam ondernemen? Vraag advies aan energieconsulent bedrijven Bas De Haas van BMO Soest. Bel of stuur hem een bericht via 06 538 43 794.

Lat: 52.1751628
Long: 5.2767864

Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen