Nationale Duurzaamheidsdag: start ontwerpwedstrijd basisscholen

156 keer bekeken 0 reacties

Begin

10-10-2022 om 00:00

Einde

11-10-2022 om 00:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Net als vorig schooljaar is er ook dit jaar weer een Ontwerpwedstrijd Energietransitie voor alle basisscholen! Het thema is opnieuw ‘onze duurzame school’.

De onderwerpen die hieronder vallen zijn: energiebesparing, opwekking duurzame energie, klimaatadaptatie en consuminderen. De leerlingen van de school mogen zelf iets ontwerpen. Denk bijvoorbeeld aan een tekening, een maquette, een projectplan, een rap of een theaterstuk. De school is hier vrij in. Elke school stuurt één inzending in door middel van een videopresentatie en kan zelf beslissen of één klas, een bouw of de hele school meedoet aan het ontwerp. Ter ondersteuning van de ontwerpwedstrijd zal elke school een lespakket ontvangen over dit onderwerp. De jurering vindt live plaats in de raadszaal van de Gemeente Soest. Hier presenteert een afgevaardigde leerling van de school het plan en bepaalt de jury wie de winnaar is. De winnaar ontvangt een geldprijs, een duurzaamheidsbudget, om (een deel van) het plan tot uitvoering te brengen. De start van de wedstrijd is op 10 oktober 2022 (Dag van de Duurzaamheid). Wij zullen dan de uitleg van de ontwerpwedstrijd en het lespakket via email verspreiden. De deadline is 1 maart 2023. Hierdoor heeft elke school ruim de tijd om een ontwerp in te sturen en het lespakket te gebruiken. We hopen dan ook dat iedere school in Soest mee doet met het ontwerpen van zijn eigen duurzame school.
Meer info op:  www.stichtingbalans.nl/nme

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen