Nationale Duurzaamheidsdag - Film Don't look up

180 keer bekeken 0 reacties

Begin

10-10-2022 om 19:45

Einde

10-10-2022 om 23:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Ieder jaar op of rondom de dag van de duurzaamheid (10-10) organiseert EAS samen met de filmgroep van Artishock een veel met een ‘duurzame’ inhoud. Dit jaar hebben we gekozen voor de film ‘Don’t look up’.

In 2019 leest de Amerikaanse regisseur Adam McKay het boek ‘The Uninhabitable Planet’ van David Wallace-Wells. Daarin wordt fijntjes uitgelegd dat het nog veel erger met het klimaat gesteld is dan we denken. Tieners die zijn boek lezen zullen in hun latere leven te maken krijgen met verzengende hitte, hongersnood en ineenstortende economieën. Grote delen van de aarde zullen onbewoonbaar worden.

Het boek inspireerde regisseur Adam McKay tot het maken van de film ‘Don’t look up’. Hij koos ervoor de dreiging van de klimaatcrises tastbaar te maken door het klimaatvraagstuk in zijn film te ‘vertalen’ in het beeld van een komeet die op de aarde afstormt. Heel Hollywood wilde meewerken aan deze nieuwe film van Adam McKay

Student Kate Dibiasky ontdekt per toeval een nieuwe komeet. Om deze unieke vondst te vieren haalt ze haar professor dr. Randall Mindy erbij. Na wat berekeningen komen ze erachter dat de komeet ter grootte van de Mount Everest recht op de aarde afstevent, wat voor een enorme ramp zou zorgen. Om de wereld bewust te maken van het gevaar van deze komeet proberen Dibiasky en Mindy via de president en verschillende talkshows de urgentie duidelijk te maken. Het liefdesleven van een popster blijkt echter interessanter dan het einde van de mensheid….

Programma
19:45 uur inloop met opening wethouder
20:00 uur aanvang film
22.30 uur afsluitende borrel

Tickets 
 Kunt u boeken via: https://tickets.artishock-soest.nl/agenda.php

Locatie
Artishock Soest
Steenhoffstraat 46a

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen