Koninginnelaan 71 / Schaepmanstraat

De speelplek tussen de Schaepmanstraat en de Koninginnelaan is verouderd en gaan wij opknappen. Wij vinden het belangrijk dat straks zo veel mogelijk mensen blij zijn met de opgeknapte speelplek. Daarom hebben we gebruikers én omwonenden gevraagd  om mee te denken.

De stemmen zijn geteld.

Meedenken over deze speelplek kon tot 27 mei. De stemmen zijn geteld en 47% van de stemmers heeft gekozen voor variant A. Deze variant werken wij uit in een werkplan. Op basis van het werkplan geven we de opdracht.

Uitvoering

Als de speeltoestellen gemaakt zijn én een aannemer tijd heeft, dan wordt de speelplek buiten opgeknapt. Wij proberen dit zo snel mogelijk te doen. We zijn hierbij afhankelijk van de levertijd van de speeltoestellen en de beschikbare tijd bij de leverancier en aannemer. Op deze pagina houden wij je op de hoogte van de start en de duur van de werkzaamheden.

Bij de herinrichting van een speelplek proberen we ook om regenwater slimmer op te vangen.

Meestal vangen we water op in een wadi. Dit is een verlaging in het grasveld met flauwe taluds. Voor een wadi is op de speelplek tussen de Schaepmanstraat en de Koninginnelaan niet genoeg ruimte. We maken daarom een andere buffer voor regenwater. Dit doen we door onder de grond infiltratiekratten te plaatsen. Bij een flinke regenbui kunnen we in deze kratten regenwater opvangen. Deze kratten zijn niet zichtbaar. Kinderen of andere gebruikers hebben er dus geen last van. In elke variant is deze oplossing gelijk.

Door deze maatregel houden we meer regenwater vast bij droogte, kunnen we meer water opvangen tijdens hoosbuien en hoeft het relatief schone water niet meer naar de rioolwaterzuivering toe. Een mooie bijdrage aan ons milieu!

Een momentje...
  • In deze variant plaatsen we vier speeltoestellen. De speeltoestellen staan in kunstgras. De speeltoestellen zijn gemaakt van roestvrijstaal met een houtlook-coating. Hierdoor ogen ze natuurlijker, maar zijn ze wel stevig en hufterproof. Lees meer over Gekozen variant

    Cookie-instellingen